Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ο Στρατός της Δημοκρατίας (μέρος Δ΄)

Όπως αναφέρθηκε και στο πρώτο δημοσίευμα, σκοπός των άρθρων είναι να αναλύσουμε τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου των «ειδικών σωμάτων» του στρατού της Δημοκρατίας ή, αν προτιμάτε, της ΕΛ.ΑΣ.
 Θα μπορούσε κάποιος να «περιοδολογήσει» τις σχέσεις των πολιτών στο δρόμο με τους μηχανισμούς καταστολής, στην προ και μετά Κερατέα εποχή, χωρίς να χαρακτηριστεί επιπόλαιος.

Παρατήρηση 1η: Εάν δεν αρκούσε το παράδειγμα της Λευκίμμης στην Κέρκυρα για την νομιμοποίηση της λύσης «βενζίνη και μπουκάλι» σαν «μέσου πάλης», αρκεί το παρκάτω βίντεο:





Παρατήρηση 2η: Επειδή την γυμναστική «ανεβαίνω τη Σταδίου - κατεβαίνω την Πανεπιστημίου» την ξεκινήσαμε νέοι και πλέον έχει ενταχθεί στα πργράμματα φυσικής αγωγής των ΚΑΠΗ, ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το δρόμο και να μη φερόμαστε σαν οι αποκλειστικοί του χρήστες. Στους δρόμους κυκλοφορούν κάθε καρυδιάς καρύδια.

Οι κάτοικοι της Κερατέας δεν παρέλασαν στην τελευταία διαδήλωση (στις 23 Φλεβάρη). Μαζί με το μπλοκ των «Δεν Πληρώνω» εισέπραξαν την πραγματική ψυχική συνδρομή όλων των διαδηλωτών. Οι ίδιοι λένε: «Κατεβείτε στο δρόμο, θα θεραπευτείτε».



Παρατήρηση 3η: Χωρίς να κομίζουμε γλαύκα εις Αθήνας, μπορούμε ασφαλώς να παραδεχτούμε ότι μια γενιά την «γνωρίζεις» μέσα από τις μαζικές τελετουργίες της. Όσοι νόμισαν ότι ο Δεκέμβρης του ΄08 κράτησε τόσο όσο οι μαθητές πολιορκούσαν τα αστυνομικά τμήματα, υποτίμησαν τη διέγερση των συνειδήσεων. Και ιδού η απόδειξη:



Παρατήρηση 4η: Όπως λέγαμε και στο Β΄ μέρος, «Η μοίρα παίζει παράξενα παιχνίδια κι έτσι ήταν το πρόσωπο του Σήφη Βαλυράκη αυτό γύρω απ' το οποίο μπορεί κάποιος να αφηγηθεί έγκυρα τη μετάλλαξη της άποψης που κυριαρχούσε στο ένοπλο ΠΑΚ και τη διάχυσή της στους μηχανισμούς της ΕΥΠ και των επίλεκτων τμημάτων που στη διαδρομή από το '95 μέχρι σήμερα συγκρότησαν το στρατό της δημοκρατίας.»

Στους γκαστρωμένους καιρούς που ζούμε, όπου Αιγύπτιοι μετανάστες εργάτες στην Ελλάδα, φώναζαν στην πλατεία Ταχρίρ «θα γίνει της Κερατέας», ένα σύνθημα απαντάει σε όλες τις περί «εργαζόμενων νέων» ανοησίες:


ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ 
ΣΚΥΛΙΑ ΦΥΛΑΤΕ Τ' ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ


όπως φωνάχτηκε την Πρωτοχρονιά έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού:





Παρατήρηση 5η: Στον καιρό της Κερατέας, λοιπόν, όλα είναι πλέον καθαρά. Τα επίλεκτα τμήματα του στρατού της δημοκρατίας έχουν ξεπεράσει σε βαρβαρότητα ακόμα και την βάρβαρη, φασιστική - ναζιστική κατοχή.


Οι νέοι της Κερατέας το ξέρουν καλά αυτό.



1 σχόλιο: